Ιωάννης Μπεκρής | Φυσικοθεραπεία - Χειροθεραπεία

Ι.Μπεκρής φυσικοθεραπευτής-χειροθεραπευτής σπονδ. Στήλης και περιφερικών αρθρώσεων :
Θεραπείες που εφαρμόζονται σε αυτό φυσικοθεραπευτήριο:

α)ξηρός βελονισμός

Λίγα λόγια: τι είναι ο ξηρός βελονισμός;

Ξηρός βελονισμός (dry needling):ονομάζεται η ενεργοποίηση των επώδυνων σημείων εν τω βάθει, μια θεραπεία που περιλαμβάνει την τρώση αυτών των σημείων με μια πολύ λεπτή βελόνα μέσω του δέρματος. Με την τεχνική αυτή μπορoύμε να χαλαρώσουμε περιοχές του μυ, και να μειώσουμε τον μυϊκό σπασμό .
μπορεί να είναι χρήσιμη στην ελάττωση του πόνου και την αύξηση της κίνησης.

Β) (iastim) τεχνική κινητοποίησης μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό:

H ΕRGON® Technique είναι μία καινοτόμα θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς των μαλακών μορίων του σώματος με ειδικό κλινικό εξοπλισμό με στόχο την θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων του.
αποτελεί τεκμηριωμένη (evidence-based) τεχνική ταχύτερης αποκατάστασης μυοπεριτονιακών παθολογιών , είτε οξείας είτε χρόνιας .
Οι παθήσεις που μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά μέσω της εφαρμογής τεχνικών με ειδικό εξοπλισμό είναι τόσο οι κλασικές μυοσκελετικές κακώσεις (οξείες- υπέρχρησης) και εξειδικευμένες αθλητικές κακώσεις

Γ) manual therapy ,McKenzie:, χειροπρακτική για  αποκατάσταση σε ορθοπεδικές και νευρολογικές παθήσεις.

Η Mέθοδος McKenzie® Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία® (ΜΔΘ) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας  του σπονδυλικού πόνου και του πόνου των άκρων,  που  αναπτύχθηκε στη Νέα Ζηλανδία, από τον φυσικοθεραπευτή Robin McKenzie.
Οι κλινικοί ΜΔΘ είναι εκπαιδευμένοι στην αξιολόγηση και τη διάγνωση όλων των περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος.

Δ) μέθοδος ορθοπεδικής  χειροθεραπείας Mulligan:

xειροθεραπεία – Μέθοδος Mulligan
Είναι μία μέθοδος χειροθεραπείας (manual therapy) που χρησιμοποιεί  ειδικούς χειρισμούς και την κινητοποίηση με κίνηση για τα άνω και κάτω άκρα και τη σπονδυλική στήλη, με σκοπό την αντιμετώπιση του νευρομυοσκελετικού πόνου και την αποκατάσταση της φυσιολογικής μυϊκής λειτουργίας.
Εφαρμόζεται τόσο σε νευρομυοσκελετικές παθήσεις όσο και σε αθλητικές κακώσεις. Όταν η χρήση της μεθόδου ενδείκνυται, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και άμεσα.

Ε) νευρολογική τεχνική αποκατάστασης:bobath

Η μέθοδος “Bobath”:

Η “Bobath” είναι μια Νευροεξελικτική μέθοδος και αποτελεί παρέμβαση αντιμετώπισης τόσο σε ενήλικες όσο και για παιδιά και βρέφη με βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα και νευροκινητικά προβλήματα.( ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, Parkinson)
 μέθοδος με χρήση κατάλληλων τεχνικών βοηθά στην:

Ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου
Ενσωμάτωση των αρχέγονων αντανακλαστικών
Βελτίωση στατικού ελέγχου
Βελτίωση ισορροπίας

z) kinesiotapin:περίδεση

Είναι μία μέθοδος περίδεσης με ειδικό ελαστικό αυτοκόλλητο επίδεσμο (tape) που επιδρά στο μυοσκελετικό, νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους.
Η) ACKERMAN: χειροπρακτική και δομική οστεοπαθητική  αποκατάσταση , Το Ackermann College of Chiropractic ιδρύθηκε το 1974 από τον Dr. WP Ackermann, DC, DN, HP, Stockholm και έχει 40 χρόνια διδακτικής εμπειρίας.

 

ACKERMAN

Σήμερα είναι θεραπεία εκλογής για την ανακούφιση και την αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία, πρωτοπαθής πονοκέφαλος και ημικρανία κ.α. Ακολουθώντας μια ακριβή αξιολόγηση (ιστορικό, ψηλάφηση, ακτινολογία κ.α.) μπορούν να ανιχνευθούν “μπλοκαρίσματα” και να αποκατασταθούν χρησιμοποιώντας επιλεγμένες και ήπιες τεχνικές.

 

Φυσικοθεραπεία –αποκατάσταση :Ιωάννης Μπεκρής , φυσικοθεραπευτής PT , χειροθεραπευτής σπονδυλικής στήλης και περιφερικών αρθρώσεων Manual therapy MDT, Mulligan ,Ackerman.

Όπως θα διαπιστώσετε στην πορεία της θεραπεία σας, εφαρμόζονται τόσο παλιές όσο και καινοτόμες τεχνικές θεραπείας , όπου έχουν δοκιμαστεί κλινικά και ερευνητικά , για κάθε περίπτωση  νευρολογικής και ορθοπεδικής πάθησης. Εφαρμόζεται τόσο η κλασσική φυσικοθεραπεία μαζί με αρκετές μεθόδους αποκατάστασης χειροθεραπείας-χειροπρακτικής και φυσικής αποκατάστασης για τα βέλτιστα αποτελέσματα και ίαση.
Ο Κύριος Μπεκρής Ι. είναι απόφοιτος της ανώτατης σχολής Πατρών φυσικοθεραπείας , όπου αποφοίτησε με πολύ καλό βαθμό , και επίσης ολοκλήρωσε άλλα  δύο έτη στην δια χειρός  ορθοπεδική αποκατάσταση με επιτυχία σε διαφορετικές σχολές και φιλοσοφία στο manual therapy και διαθέτει την επαρκή κλινική εμπειρία στον χώρο της φυσικοθεραπείας.
Σας ευχαριστώ που  με επιλέξατε για την θεραπεία και την αποκατάσταση της πάθησής σας! Σας εύχομαι ταχεία ανάρρωση!

Ήπια χειροπρακτική, μέθοδος Mc Kenzie & MULLIGAN Βελονισμός Τεχνική Κινητοποίησης και Θεραπείας Μαλακών Μορίων (IASMIN) Αποκατάσταση Ορθοπεδικών & Νευρολογικών Παθήσεων

Copyright © 2019 xeiropraktikos.gr - All Rights Reserved. web design by EzStore.gr